Gegevens
Stichting Afasietherapie Amsterdam KvK 41197031 RSIN 003670594
Falckstraat 10 1017 VW Amsterdam 020 – 624 23 85 logopedie@afasietherapie-amsterdam.nl
Doelstelling volgens de statuten
- De stichting heeft ten doel behartigen van de belangen van cliënten met verworven taal- en spraakstoornissen.
- De stichting tracht haar doel te bereiken door: a. het onderzoeken en behandelen van cliënten met verworven taal- en spraakstoornissen, onder meer omvattende afasie, dysartrie, dyslexie en dysfagie; b. het begeleiden van cliënten en hun familie; c. het (doen) verrichten van –en het verlenen van volledige- medewerking aan –onderzoek op het gebied van afasie, voor zover de belangen van cliënten niet worden geschaad en d. het verrichten van al hetgeen met het vorenstaande –in de ruimste zin genomen- in verband staat of daaraan bevorderlijk kan zijn.
- De stichting heeft het maken van winst uitdrukkelijk niet ten doel.
Wat is de Stichting Afasietherapie Amsterdam?
De Stichting Afasietherapie Amsterdam biedt sinds 1976 logopedische behandeling en begeleiding aan mensen die zijn getroffen door hersenletsel. Men kan bij ons terecht als er als gevolg daarvan problemen zijn met de taal, de spraak en/of het slikken.
Na een beroerte of ongeval kan voor betrokkenen de communicatie opeens heel anders en moeizaam verlopen. Deze communicatieproblemen kunnen zeer verschillend zijn, maar vrijwel iedereen ervaart ze als een grote verandering in zijn of haar leven. Logopedische behandeling en begeleiding zijn gericht op het weer zo goed mogelijk kunnen communiceren in het dagelijks leven.
Behalve het spreken kan ook het slikken moeilijkheden opleveren. Iemand verslikt zich vaak of kan niet meer alles eten en/of drinken. Een logopedist kan dan het slikken trainen en adviezen geven over een veilige voeding en manier van eten en/of drinken.
Behandeling en begeleiding
In de logopedische behandeling maken we gebruik van verschillende onderzoeksmethoden en therapieën. Ook informeren en begeleiden we degenen die nauw betrokken zijn bij de mensen die in behandeling zijn en adviseren hoe men zo goed mogelijk kan communiceren met de patiënt. De behandelingen worden vergoed vanuit de vanuit de Zorgverzekeringswet. De SAA heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Onze logopedisten zijn geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en in het Afasieregister.
Nazorg : Afasiecentrum Amsterdam
In 2006 heeft de Stichting Afasietherapie Amsterdam een nieuwe voorziening toegevoegd aan de zorg voor afasiepatiënten: het Afasiecentrum. Cliënten die ná de revalidatieperiode hun communicatiemogelijkheden nog verder willen ontwikkelen kunnen hier een traject volgen om hun persoonlijk doel te bereiken. Financiering van onze nazorgactiviteiten valt gedeeltelijk onder Extramurale behandeling (Wlz) en deels onder begeleiding (WMO).
Onze activiteiten vinden plaats op onze praktijk aan de Falckstraat en in verschillende verpleeghuizen en verzorgingshuizen in Amsterdam.
Bestuur
Het bestuur bestaat uit de volgende bestuurders: Bertine Pellekaan, Leon Hielkema, Martijn Groot, Jan Emmens en Kim Held.
Beloningsbeleid
Bestuursleden van de stichting Afasietherapie Amsterdam vervullen hun functie op vrijwillige basis; het is als zodanig een onbezoldigde functie.
Personeelsleden werken volgens een vastgesteld uurloon. De kosten voor personeel zijn terug te vinden in de Jaarrekening 2020.
Beleid en speerpunten 2021
praktijk
oriëntatie op een nieuwe locatie in Amsterdam west
investeren in activiteiten en werkgroepen met als doel het bevorderen van multidisciplinaire samenwerking in Amsterdam
afasiecentrum
bevorderen van doorstroom van cliënten naar welzijn
oriëntatie op nieuwe locatie ivm uitbreiding aantal groepen
voorbereidingen treffen tbv voortzetten behandelgroepen via GZSP
Het standaardformulier voor ANBI organisaties is hier terug te vinden. standaardformulier ANBI